Dierenwelzijn

Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Niet alleen omdat dat goed is voor het dier maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt. Een varken dat haar hele leven in alle rust en ruimte heeft kunnen rondscharrelen heeft nauwelijks stress ervaren. 

Daarom kunnen alle Livarvarkens rondscharrelen in een uitloop naar buiten. Binnen hebben de varkens onbeperkt voer en drinkwater tot hun beschikking en hebben ze een groot bed van stro. De varkens mogen zelf weten of ze buiten of binnen willen liggen.

Als Livar zijn we voortdurend bezig met innovatie van onze boerderijen om het de varkens nog beter naar hun zin te  maken. Op de kloosterboerderij van Abdij Lilbosch wordt geëxperimenteerd door de varkens in een grote wei te laten lopen. Zonder stal dus. Ook in deze wei hebben de varkens onbeperkt voer en drinkwater tot hun beschikking. In de wei staat overigens wel een grote hut waar ze kunnen schuilen bij slecht weer.

L10.jpg De Dierenbescherming is positief over Livar. De Livar varkens worden gehouden in ruime stallen op stro met een uitloop naar buiten. Livar werkt aan het nog diervriendelijker maken van haar houderijsysteem. Ook wat dierenwelzijn betreft getuigt de keuze voor varkensvlees van Livar daarom volgens de Dierenbescherming van goede smaak.
Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl