Livar sucadestuk, gegrilde asperges, eigen jus en stro-aardappelen

Een mooi sucade stuk van Livar gecombineerd met het prachtige Limburgse goud. In dit gerecht worden de niet op klassieke wijze klaargemaakt, maar worden de asperges gegrild. livar#2.jpg 

Ingrediënten Sucadestuk
600 gr. Livar Sucadestuk
klontje boter
½ prei
½ wortel
½ ui
⅛ knolselderij
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
750 ml. kalfsjus

asperges
12 stuks asperges AA1
water
½ theelepel zout

Stro-aardappelen
1 kilo aardappelen 

Benodigdheden
braadpan
kookpan
grillpan
frituurpan

Bereiding Sucadestuk
Smelt een klontje boter in de braadpan en zout het sucadestuk. Het vlees mag vervolgens worden aangebraden in de boter. Snij de prei, wortel, ui en knolselderij fijn. Na het snijden mogen de groente samen met de kruiden worden toegevoegd aan het vlees. Het sucadestuk mag worden afgeblust met kalfsjus. Laat het vlees gedurende 3 uur sudderen, haal het vlees vervolgens uit de jus. Zeef de jus en leg het vlees terug in de jus, laat het gedurende 1 nacht afkoelen in de koelkast. Haal op de dag van bereiding het sucadestuk uit de jus. Snij er plakken van 1 cm van en schroei deze aan beide kanten dicht in een droge koekenpan, leg het vlees vervolgens terug in de jus en laat het hierin warm worden. 

Bereiding Asperges
Schil de asperges, zet vervolgens de asperges op in koud water en voeg het zout toe. Laat het vervolgens rustig aan de kook komen, zet vervolgens het vuur klein en laat het staan. Na twee minuten mag het vuur worden uitgezet en mogen de asperges in het water afkoelen. Verhit vervolgens een grillpan en besprenkel de asperges met wat olijfolie en grill de asperges rondom in de grillpan. 

Bereiding stro-aardappelen
Schil en was de aardappelen. Schaaf ze met bijvoorbeeld een kaasschaaf in dunne plakjes. Snij de plakjes in dunne reepjes. Doe de reepjes in een schaal met water en laat ze even staan, laat ze dan uitlekken en droog ze dan goed af in een theedoek. Verhit de frituurolie en bak de reepjes bruin, laat de aardappelen vervolgens uitlekken op een stuk keukenrol.

Serveren:
Serveer het sucadestuk naast de asperges. Schenk een lepel jus over het sucadestuk. De stro-aardappelen mogen over het vlees worden gestrooid. 

 

Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl