Livar Rack Culinair met kruidenkorst, aardappelgratin en sperzieboontjes omwikkeld met Livar ontbijtspek

De rack culinair is een kotelet met lange botten en een laagje spek, wat zorgt voor een prachtig beeld en een heerlijke smaak. Bij dit gerecht wordt er een krokante kruidenkorst aan toegevoegd die samen met de aardappelgratin en boontjes een top combinatie vormt.

Ingrediënten (4 pers.)DSC03784.JPG

Algemeen:
Peper
Zout

Rack:
4 Livar koteletten (rack)

Aardappelgratin:
150 ml room
150 ml melk
2 eieren
1 eetlepel truffelsalsa
250 gr vastkokende aardappelen
100 gr geraspte kaas

Kruidenkorst:
150 gr roomboter
½ bosje kervel
½ peterselie
100 gr paneermeel

Sperziebonen:
200 gr sperziebonen
1 kleine ui
nootmuskaat
8 plakjes ontbijtspek
klontje boter

Benodigdheden:
Kerntempratuurmeter
Keukenmachine
Pan
Kookpan
2 ovenschalen

Bereiding Livar rack
Verwarm de oven voor op 120°C. Leg de racks in een ovenschaal en gebruik een kerntempratuurmeter. De racks zijn gaar als ze een kerntempratuur van 57°C hebben bereikt (45-60 min.). Laat de racks vervolgens afkoelen totdat het vlees op kamertempratuur is.

Bereiding aardappelgratin
Verwarm de oven voor op 140°C. Voeg de room, melk, eieren, peper, zout en truffelsalsa (koud) bij elkaar en roer het goed door elkaar. Schil de aardappelen en snij deze in dunne schijfjes. Meng de aardappelschijfjes door het mengsel. Vul een ovenschaal met het mengsel van de aardappelschijfjes. Dek het geheel af met een laagje geraspte kaas. Zet het geheel gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. (Indien u de rack en de gratin gelijktijdig wilt verwarmen mag u ook 120°C aanhouden gedurende 1 uur en 15 minuten).

Bereiding kruidenkorst
Zorg dat de roomboter op kamertempratuur is. Doe de kervel en peterselie samen met de roomboter en het paneermeel in een keukenmachine. Voeg naar smaak een beetje peper en zout toe. Hak het geheel fijn. Smeer vervolgens het kruidenmengsel over de rack (op kamertempratuur) en doe dit in oven gedurende 5 minuten op 150°C. 

Bereiding Sperziebonen
Maak de bonen schoon en kook ze gedurende 4 minuten. Snij de ui fijn en bak deze met een beetje boter in de pan. Voeg naarsmaak nog een beetje nootmuskaat en wat peper en zout toe. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer het mengsel met de bonen. Rol om een stuk of 10 (afgetopte) sperziebonen een plakje Livar ontbijtspek. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de rolletjes met spek totdat het spek knapperig en mooi gekleurd is.

Serveren
Leg een kotelet op een bord, leg hiernaast een paar sperziebonenrolletjes en een vierkant stukje aardappelgratin.

 

Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl