Livar Bourgondische hamburger

Deze ambachtelijke hamburger is eenvoudig te bereiden. Hierdoor is dit recept zeer geschikt om samen met kinderen te maken.  
De perfecte manier om kinderen kennis te laten maken met de fantastische smaak van Livar.

hamburger bourgondisch.jpgIngrediënten (voor 4 personen)

Hamburger
500 gr ongekruid Livar gehakt
1 grote ui
50 gr paneermeel
1 teentje knoflook
1 ei
4 speltbroodjes
Peper en zout
Boter en olie

Broodje
Gemengde sla of ijsbergsla
2 tomaten
2 grote augurken
Piccalilly

Benodigdheden
Pan

Bereiding hamburger Serveren
Snipper allereerst de ui en hak het teentje knoflook fijn. Neem het gehakt en voeg hierbij de ui, de knoflook, het ei en het paneermeel toe. Naar eigen smaak kan er nog peper en zout worden toegevoegd. Meng het samen tot een geheel en kneed er 4 mooie hamburgers van.

Doe een beetje boter en olie in de pan en bak de hamburgers op hoog vuur totdat ze mooi bruin gekleurd zijn. Laat deze vervolgens nog even goed doorbakken (ongeveer 15 minuten met de deksel op de pan) of gaar de hamburgers verder in de oven, dit kan op 160 ⁰C ook ongeveer 15 minuten.

Samenstelling hamburger
Snij de broodjes in de lange weg door. Maak de tomaten schoon en snij de tomaten en augurken in plakjes. Smeer aan beide kanten een beetje piccalilly, leg vervolgens de sla, plakjes tomaat en augurk op het broodje. Voeg de hamburger toe en sluit met de bovenkant van het broodje.

Serveren
Serveer de Livar bourgondische hamburger op een houten plank. Naar eigen keuze kunt u nog wat sla, tomaten en/of augurken naast de hamburger serveren.   

 

Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl