Involtini Alla Livar

Een Italiaanse pasta met het heerlijke vlees van Livar. 
De Involtini wordt gemaakt met hamlappen van Livar. Deze worden gevuld met Prosciutto di Monastero, selderij, wortel, basilicum en knoflook. Samen met de spaghetti aglio en de tomatensaus is dit een top combinatie. 

livar involtini 2.jpg

Ingrediënten (4. Pers.)

Ingrediënten involtini
8 stuks Livar hamlapjes (100 gr/stuk)
1 eetlepel Livar reuzel
1 kopje witte wijn
1 blikje ontvelde tomaten (400 gr)
8 plakjes Livar Prosciutto di Monastero
1 bleekselderij
1 dikke wortel (reepjes 0.5 cm x 0.5 cm)
1 ui fijn gesneden
1 teentje knoflook
¼ bos peterselie
¼ bos basilicum
zout en peper

 

Ingrediënten knoflook-spaghetti
1 pak spaghetti
1 teentje knoflook
¼ rode peper
¼ bos peterselie

 

Benodigdheden
afdekfolie
koekenpan
snijplank
opbindtouw
spiesen/prikkers
vergiet

 

Bereiding Involtini
Pak de hamlapjes in met afdekfolie en plet het vlees met behulp van een koekenpan. Haal de hamlapjes vervolgens weer uit de folie en strooi er wat peper en zout over. Snij het teentje knoflook fijn. Leg op ieder hamlapje een plak Prosciutto di Monastero, niet groter dan het vlees zelf, evenals een stukje selderij zonder draden, stukje wortel, basilicum. Verdeel een half teentje gesneden knoflook over de hamlapjes. Rol het stukje vlees op en zorg dat de vulling er niet uitkomt. Bind de rollade op met een stuk slagerstouw of steek er een spies doorheen. Snij de ui fijn, peterselie en basilicum fijn. Doe een eetlepel Livar reuzel in de pan en roerbak op zacht vuur het mengsel van ui, peterselie, basilicum en overige knoflook. Laat het mengsel bruin worden en voeg de rollades toe. Braad de rollades bruin op hoog vuur, draai het vuur klein en blus het af met een kopje witte wijn. Snij de ontvelde tomaten in vieren. Laat de wijn lichtelijk indampen en voeg dan de gesneden ontvelde tomaten toe. Laat het zachtjes inkoken totdat er een mooie tomatensaus ontstaat (gaat het inkoken te snel, voeg dan water toe) breng op smaak met zout en peper.

 

Bereiding spaghetti aglio
Breng een grote ketel met water aan de kook en voeg er een beetje zout aan toe. Kook in de ketel de spaghetti beetgaar, schud de spaghetti af in een vergiet. Snij de rode peper en knoflook fijn. Doe een flinke scheut olijfolie, knoflook en rode peper in een grote koekenpan en roerbak dit op een zacht vuur, voeg nu de spaghetti en de peterselie toe en hussel om, breng op smaak met zout.

 

Serveren
Haal het touw of prikkertjes uit de rollades en leg terug in de saus, laat het warm worden en leg 2 stuks per persoon op een bord samen met een lepel knoflookspaghetti.

 

Serveer apart of met een heerlijke frisse salade naar eigen inzicht.


Livar BV - Postbus 16 - 6100 AA  Echt (NL) - T +31 (0) 88 548 27 83 - F +31 (0) 88 548 27 32 - E info@livar.nl